Ректор університету взяв участь у відкритті Центру польських та українських студій Європейського університету Віадріна

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда взяв участь в урочистостях, присвячених відкриттю Центру польських та українських студій Європейського університету Віадріна (м. Франкфурт-на-Одері, Німеччина). Відкриття Центру, зокрема, вітали Міністрка науки, досліджень і культури землі Бранденбург Маня Шуле та Надзвичайний і Повноважний Посол України у ФРН Олексій Макеєв.

Також разом з ректорами Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександром Черевком Ігор Цепенда зустрівся з президентом Європейського університету Віадріна Едуардом Мюле та віце-президенткою університету Дагмарой Яєсняк-Кваст.

Центр польських та українських студій планує зосередитися на гуманітарних дослідженнях, а також на передачі громадськості науково обґрунтованих і сучасних знань про Польщу та Україну.

Міждисциплінарні конференції, семінари, відкриті лекції, літні академії, наукові поїздки, а також університетські лекції та семінари викладачів Центру та дослідників, серії публікацій, академічний блог та YouTube-канал мають стимулювати дослідження України і Польщі, підкреслюючи особливу роль Віадріни як місця європейського інтелектуального обміну.

Під час зустрічі з президентом з керівництвом університету ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда запропонував декілька ідей, які з зацікавленістю сприйняли німецькі партнери. Зокрема, йшлося про можливості для стартапів студентів та викладачів, про проєкти, пов’язані з міжкультурним діалогом, можливі майбутні спільні проєкти, пов‘язані з діяльністю Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України і Польщі у Микуличині.