Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми утвердження в учнівської та студентської молоді української національної та громадянської ідентичності»

1 грудня 2023 року об 11.00 розпочне свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Проблеми утвердження в учнівської та студентської молоді української національної та громадянської ідентичності».

Мета конференції: теоретико-методологічне осмислення проблеми національної і громадянської ідентичності та науково-методичне обґрунтування організації виховної діяльності учнівської і студентської молоді у закладах освіти в умовах війни.

Основні напрями роботи конференції:

  1. Міжособистісна ідентичність як духовний символ національно-культурного надбання.
  2. Національна ідентичність: розуміння життя нації, його цінування та збереження.
  3. Національна і громадянська ідентичність молоді: на шляху до

плекання.

  1. Життя молоді у безпеці як соціальний виклик.

До роботи конференції запрошені вчені Національної академії наук України та галузевих академій; викладачі закладів вищої освіти;  керівники та представники обласних і районних управлінь освіти,  інститутів післядипломної освіти; педагогічні працівники, психологи, соціальні педагоги закладів загальної середньої, позашкільної та дошкільної освіти і центрів раннього розвитку дитини; студенти та аспіранти ЗВО та наукових установ, а також всі, хто цікавиться проблемами виховання.

Конференція буде проходити в змішаному форматі: очно – в Інституті проблем виховання НАПН України (м. Київ, вул. М. Берлинського, буд. 9) та в режимі відеоконференції.

Підключення до пленарного засідання на платформі Zoom за покликанням:  https://us02web.zoom.us/j/6823429067?pwd=WWx6dWRoWUU5QWl4bVUwWVdTcXVvQT09.

Ідентифікатор конференції:  682 342 9067. Код доступу: 2023.

Науково-практична конференція організована Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України (лабораторія національно-патріотичного виховання)Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (творча навчально-наукова лабораторія «Гірська школа Українських Карпат»), Рівненським державним гуманітарним університетом (кафедра педагогіки початкової, інклюзивної та вищої освіти).

Співорганізатор та координатор конференції від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Інна ЧЕРВІНСЬКА, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки початкової освіти, завідувач творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа Українських Карпат». inna.chervinska@pnu.edu.ua/dev

Детальніше з умовами участі можна ознайомитися  у програмі.