Університет сприяє розбудові соціального та культурного середовища України

27 листопада в Навчально-науковому інституті мистецтв за ініціативи кафедри методики музичного виховання та диригування відбулася важлива подія – підписання меморандуму між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, який представляв проректор з науково-педагогічної роботи – кандидат медичних наук, доцент Едуард Лапковський і Громадською організацією «Арт-дот» в особі директора Вероніки Склярової.

Основним предметом цього Меморандуму є співпраця «Арт-дот» та нашого університету для досягнення спільних цілей в процесі розбудови соціального та культурного середовища України.

Вероніка Склярова – організаторка і керівниця проєкту «Art Therapy Force», метою якого є відновлення психоемоційного здоров’я українців засобами мистецтва, сприяння розбудові освітньої системи арт-терапевтичних практик.

Реалізація цього проєкту передбачає співпрацю з провідними фахівцями в галузі арт-терапії, і одним з них є відомий у світі музикант, композитор, музичний терапевт, почесний професор Единбурзького університету Найджел Осборн. Його зустріч з викладачами та студентами інституту мистецтв, факультетів психології, фізичного виховання та спорту відбулася 16 -17 листопада 2023 р., на якій він ознайомив присутніх зі своєю методикою і досвідом її використання в найгарячіших точках світу. Професор надає фахові академічні знання, спрямовані на усвідомлення та переосмислення психологічної травми, а також практичні інструменти для того, щоб досвід трансформувати у процес відновлення.

На думку директора Навчально-наукового інституту мистецтв Володимира Федорака, Україна є колосально багатою в питаннях культурних традицій, етніки, багатожанровості у мистецтві, тож використання її культурного потенціалу і ґрунтовного музикотерапевтичного досвіду роботи Найджела Осборна стане запорукою плідної навчально-наукової співпраці і створення спільних соціально зорієнтованих проєктів.