Завершився ЕКО-табір «Карпати Incognita»

Завершився ЕКО-табір «Карпати Incognita» – п’ятиденний україно-польський марафон щирих емоцій, нових знань і вражень, міжнаціонального молодіжного діалогу у різноманітних сферах: від екології і природозбереження до національних традицій та історії.

Студенти кафедри біології та екології  Прикарпатського національного університету і Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету окрім пізнавальних екскурсій природними локаціями Бещадського національного парку побували на греблі Солінської ГЕС, збудованої на р. Сян, і познайомитися з унікальною штучною екосистемою так званого Бещадського моря, яку вона утворює.

У м. Санок (Підкарпатське воєводство Республіки Польща) учасники проєкту з наставниками мали можливість відчути неймовірну атмосферу минулого, відвідавши Музей народної архітектури і побуту; зануритися у світ лемків – етнографічної групи українців, що мешкали у карпатських Бескидах; задуматися над історичними уроками і міцними нерозривними зв’язками між природним і культурним.

Неймовірні подорожі доповнювали ретрит-семінари, цікаві квести, екологічні ігри, розроблені наставниками, і різноманітна конкурсна програма. Зокрема, кожна з чотирьох україно-польських команд проєкту запропонувала і представила власний креативний екологічний стартап – міністратегію розвитку Карпатського регіону на засадах сталого розвитку.

Родзинкою проєкту став комплекс еколого-культурних заходів «Традиції Незабутих предків», під час яких учасники через екологічну призму обмінювалися знаннями національних кухонь, традиційних ремесел, одягу і народних пісень.