Ювілейна XI Школа юного біохіміка «Дослідники таємниць живого»

Школа юного біохіміка «Дослідники таємниць живого» відбудеться  24-25 листопада 2023 року за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Галицька 201б, кафедра біохімії та біотехнології, факультет природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (зупинка «Радіозавод»). Початок о 1000.

Осіння Школа юного біохіміка – профорієнтаційний та просвітницький захід для школярів, який колектив кафедри біохімії та біотехнології ПНУ організовує з 2013 року. Цьогоріч школа святкує своє 10-ліття. За час існування Школи її учасниками стало понад 300 учнів з різних куточків Івано-Франківської області.

Основна мета Осінньої школи юного біохіміка – пошук та долучення до біологічних досліджень школярів, які цікавляться біологією, люблять експериментувати та вивчати нове, мріють стати науковцями чи поєднати своє життя з біологією, працюючи у лабораторіях різного профілю. Найамбітніші учасники Школи зможуть продовжити їхні наукові пошуки в майбутньому, долучившись до проєктів, що виконуються на кафедрі біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету за різними напрямками, серед яких біохімія, дієтологія, геронтологія, біотехнологія.

Інтенсивна дводенна програма роботи Школи поєднає пізнавальні лекції, насичені лабораторні практикуми й цікаву конкурсну програму.

  • На учасників та гостей чекають лекції за участі: директорки КЗПО «Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради» Марії Починок «STEAM проєкти у позашкіллі»; підприємниці, співзасновниці стартапу Mycelia Tech Марти Кондрин «Біотехнології на варті екології: як з грибів можна створювати екологічні матеріали, шкіру та упакування», а також доцента кафедри біохімії та біотехнології Володимира Швадчака «Перспективи професії біохіміка».
  • Поетичні читання за участі сучасних письменниць Ольги Деркачової та Ії Ходорівської.
  • Учасники школи матимуть змогу відчути себе справжніми дослідниками взявши участь у воркшопах, зокрема: «Виготовлення та мікроскопічний аналіз препаратів мікроорганізмів», «Поведінкові реакції плодових мушок», «Якісні реакція на білки», «Поведінкові реакції мишей», «Флюорисценція і хроматографія».
  • Також на учасників чекають цікаві конкурси й нагороди, екскурсії навчально-науковими лабораторіями та лабораторією мікроклонального розмноження.

Участь у школі – безкоштовна.

Щоб зареєструватись відскануйте QR-коди на афіші школи або перейдіть за посиланням:

https://forms.gle/rKk8qwNSJMdZPXAH9

З деталями проведення школи та програмою  всіх учасників буде познайомлено через вказану ними під час реєстрації електронну адресу або месенджер!

За детальнішою інформацією звертайтесь до координатора школи – Мар’яна Іваночко (+380501721376).