Під час благодійної акції «Мак пам‘яті» відбувся збір для наших захисників

14 листопада на факультеті історії політології і міжнародних відносин ПНУ відбулась благодійна акція «Мак пам’яті», приурочена вшануванню пам’яті загиблих у Першій світовій війні. Цей захід проводиться на факультеті історії, політології і міжнародних відносин з 2014 р.

Як наголошують організатори, у першій половині листопада 105 років тому, завершилася Перша світова війна і у всьому світі вшановують пам’ять загиблих у Великій війні. Завдяки поезії канадського військового лікаря Джона Маккрея «На полях Фландрії» (1915), маки стали символами полеглих у боях. Ідея використовувати червоний мак як символ пам’яті належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії (США).

У багатьох країнах колишньої антинімецької коаліції 11 листопада (день завершення Першої світової війни у 1914 р.) є державним святом і відзначається під різними назвами: у США – це «День ветеранів», у Франції, Бельгії та Новій Зеландії – «День перемир’я», у Великобританії, Канаді, Австралії – день поминання загиблих у Першій світовій війні. З ініціативи доцентів Романа Сливки та Ірини Закутинської до акції долучилися студенти кафедри географії та природознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Під час благодійної акції, продавали маки, виготовлені студентами та солодощі. Гаслом заходу став заклик «Мак придбай – ЗСУ допомагай». Зібрані кошти, а це 20 663 грн будуть передані на потреби студентів та студенток факультету історії політології і міжнародних відносин, які перебувають в лавах Збройних Сил України.

Дякуємо усім, хто долучився до збору, викладачам, працівникам та студентам факультету, студентському сенату.