Баскетболістки університету — бронзові чемпіонки світу!

Жіноча баскетбольна команда Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в складі Анжеліки Ляшко та Дар’ї Кононученко, Анастасії Ковтун та Богдани Лапхан під керівництвом головного тренера збірної України з баскетболу 3х3 Юрія Процюка вибороли бронзові медалі на Чемпіонаті світу серед університетських команд. Чемпіонат світу проходив у Катарі і наші дівчата, які представляли збірну України, виступали на ньому у ранзі чемпіонок Європи.

На груповій стадії студентська збірна України, представлена ПНУ, провела два матчі, одержавши в обох перемоги – спершу обігравши суперників з іранського Ісламського Університету Азада з рахунком 13:11, а потім і Монтеррейський технологічний інститут з Мексики з рахунком 20:5. Вигравши групу, наші баскетболістки потрапили в 1/4 фіналу, повторивши своє минулорічне досягнення.

Сьогодні в чвертьфіналі дівчата переграли команду з Кенії 18:16, але потім, на жаль, поступилась команді з Мексики 13:16. Однак у так званому втішному фіналі наша університетська команда переграла Університет Пітешті із Румунії 17:10!

Вітаємо наших зірок з черговим успіхом! Вітаємо тренера Юрія Процюка та керівника команди, декана факультету фізичного виховання і спорту Ярослава Яціва! Бажаємо баскетболісткам Прикарпатського університету подальших перемог!