АГЕНТИ ЗМІН ПНУ – експертний партнер Бізнес-Форуму Франківська

Представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли активну участь у першому Бізнес-Форумі «Івано-Франківськ – місто можливостей». Він відбувся 3 листопада і об’єднав бізнесменів, топ-менеджерів, інвесторів, науковців, освітян, молодих стартаперів, студентів ЗВО Прикарпаття. Організаторами форуму виступила Бізнес Асоціація Івано-Франківська (БАІФ), а структурний підрозділ Прикарпатського національного університету Проєктно-освітній центр розвитку інновацій та інвестицій в регіоні «Агенти змін» (АГЕНТИ ЗМІН ПНУ) стали експертним партнером першого Бізнес-Форуму Івано-Франківська.

Команда АГЕНТІВ ЗМІН ПНУ, викладачі і студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» вдячні за довіру та високу оцінку професійності членам Правління БАІФ, директору фінансової компанії «ДЕКРА» Віктору ВІНТОНЯКУ, засновниці та CEO компанії Fin Impact – Фінансові системи для бізнесу Галині ГРИВНАК, Голові Правління БАІФ Андрію СЕМАНІВУ та команді БАІФ.

У форумі, зокрема, взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи, професор Сергій Шарин, директор Наукового парку «Прикарпатський університет», співорганізатор нещодавнього шостого Конкурсу стартапів в університеті Роман Бубна, представники кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника д.е.н., професор Роман Щур, кандидати економічних наук, директорка АГЕНТІВ ЗМІН доцентка Світлана Кропельницька, доценти Михайло Білий, Тетяна Солоджук, Тетяна Мигович та студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Мар’яна Худик, Анастасія Когут, Андрій Сікан, Юрій Гулей.

Бізнес-Форум було присвячено обговоренню нових викликів бізнесу, практичних шляхів їх подолання, а також можливостей розвитку бізнесу в Івано-Франківську, зокрема, в частині тісної співпраці бізнесу, науки і освіти у підготовці кадрового потенціалу, необхідного для розвитку підприємництва, в т.ч. креативного, у нашому регіоні та за його межами.

Загалом, на чотирьох панельних дискусіях були розкриті нові можливості в місті: бізнес Прикарпаття в умовах війни: виклики та можливості, практичний досвід подолання нових викликів, пошуку можливостей для розвитку; франчайзинг в Івано-Франківську: можливість для власного бізнесу під відомим брендом, про досвід власників бізнесу у сфері франчайзингу, нові ідеї та можливості в місті; креативний кластер: синергія творчості та бізнесу, про формування екосистеми креативного кластеру, інвестиційну привабливість для бізнесу і креативних індустрій; від стартапа до сталого розвитку, про взаємодію молодих та досвідчених підприємців у пошуку можливостей до спільного успішного розвитку.

Також учасники Бізнес-Форуму мали можливість побачити арт-перформанс, взяти участь у благодійному аукціоні та нетворкінгу. Одну з панельних дискусій, а саме «Від стартапу – до сталого розвитку», модерувала к.е.н., доцентка кафедри фінансів, директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана Кропельницька була на форумі модераторкою-спікеркою, а магістранти Андрій Сікан і Юрій Гулей стали спікерами цієї панельної дискусії.

Головною метою панелі стало обговорення спільної розробки концепції та підтримка створення інноваційного хабу в партнерстві із закладами вищої освіти та професійно-технічними навчальними закладами міста, формування Бізнес Асоціацією Івано-Франківська фонду стартапів для підтримки молодих і креативних підприємців, участь БАІФ у реалізації проектів-переможців.

Варто згадати, що молоді і креативні наші студенти у травні 2023 року стали одними з переможців у Шостому конкурсі стартапів Наукового парку «Прикарпатський університет». Вони отримали спеціальний приз від члена Правління Бізнес Асоціації Івано-Франківська Віктора ВІНТОНЯКА, який був членом журі. Переможці отримали відзнаку «За креативність» та грошовий приз на реалізацію стартап-проекту «Скриня Станіславова» – хабу – мануфактури реалізації крафтових виробів етнографічної групи краю, який формує смаковий бренд Прикарпаття.