Вітаємо факультет туризму з 20-річчям!

Сьогодні, 28 вересня, відбулася урочиста Академія з нагоди 20-річного ювілею факультету туризму Прикарпатського національного університету Імені Василя Стефаника. Присутніми були керівництво університету, представники місцевої та обласної влади, викладачі та студенти.

На початку урочистостей ректор Прикарпатського національного університету, професор Ігор Цепенда привітав викладачів та студентів з ювілеєм: “Вітаю усіх присутніх з такою чудовою подією. Ви дійсно є тим факультетом нашого університету, який не тільки успішний, але й надзвичайно цікавий за змістом. Ви не зупиняєтеся і увесь час у динаміці та пошуку, незважаючи на  такі складні конкурентні умови. Ви не обмежуєте себе тільки географією нашого Прикарпаття і стали потужним осередком краєзнавства.  До вас багато хто прислухається, тому що ви є високого рівня професіонали. Ви формуєте та навчаєте те покоління, яке не тільки закохалися у свій край, а які пропагують і розповідають про нього”.

З нагоди 20-річчя Почесною грамотою ректора було нагороджено декана факультету туризму, професора Володимира Великочого.

“Дорогі колеги, студенти та гості! 20 років тому вийшов наказ про створення нашого Інституту туризму. І на  сьогодні ми пишаємося нашими численними науковими працями, здобутками, освітніми напрямками та спеціальностями. Дякуємо керівництву, колегам, кожному працівнику за вагомі внески, підтримку та важку працю за якою ми бачимо потужні результати. Особливо за те, що ми з вами гідно, чесно, свідомо працюємо в нашому колективі, разом ділимо радість та смуток, разом розвиваємося та долаємо труднощі. Пам’ятайте, що сила була і є – в єдності”, – підкреслив декан факультету туризму, професор Володимир Великочий.

В процесі дійства декан розповів про історію створення факультету туризму та здобутки викладачів, які доклалися до того, щоб факультет розвивався у всіх своїх напрямках.

Також на відзначення 20-річчя завітали успішні випускники, які не просто професіонали своєї справи, а власники – своєї справи! Згадали про неймовірний період студентського життя та труднощі, які допомогли подолати викладачі. Розповіли про свій бізнес у сфері туризму, як вони розпочинали, скільки і які помилки допускали. Поділились секретами успіху.

Далі, традиційно, приємним моментом урочистостей стало нагородження колективу грамотами та посвідченнями за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток туристичної галузі Прикарпаття; вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність; за організаторську діяльність; за створення позитивного іміджу факультету туризму ПНУ. 

Святковий захід завершився музичною композицією Мирослава Скорика “Мелодія” (вик. скрипка) у виконанні студентів навчально-наукового інституту мистецтв.