З Міжнародним днем студентського спорту!

Шановне студентство! Вітаємо з Міжнародним днем студентського спорту та бажаємо завжди наполегливості, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень, творчих та фізичних здобутків, успіхів у навчанні, мати нескінченну енергії та віри у нашу Перемогу! Адже «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність — запорука загального процвітання й добробуту».

З нагоди відзначення цього свята, сьогодні студенти факультету фізичного виховання і спорту, кафедри фізичного виховання, а також Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли активну участь у ряді багатьох змагань, а саме: забігу, перетягуванні канату та линви, стрибках через скакалку серед дівчат, піднімання гирі (16 кг) серед хлопців та армрестлінгу. Впродовж декількох годин кожен демонстрував свої кращі спортивні якості. Також був проведений майстер-клас з бадмінтону.

Дані змагання проводяться, щоб привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах, а ще сприяти його популяризації у розвитку.

Організатор змагань, директор спортивного клубу «Наука» ПНУ Степан Хопта відмітив: «У такий важкий час для нашої держави дуже важлива фізична підготовка молоді, тому ми намагаємося зацікавити студентів, а такими заходами їх стимулювати до занять фізичної культури і спорту. Потрібно дбати про своє здоров’я та розвивати спортивний потенціал». 

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова відокремленого підрозділу «Спортивна студентська спілка України» в Івано-Франківській області Ігор Цепенда цього дня долучився до спортивних заходів у Києві в Олімпійському коледжі імені Іванна Піддубного. На різних локаціях відбулися змагання і показові виступи, презентації видів спорту і рухових активностей, масова руханка та легкоатлетичний забіг, до яких разом зі студентами до долучилися і почесні гості свята: міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, народні депутати України Іван Крулько та Ігор Молоток, голова комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Спортивної студентської спілки України Євгеній Імас, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба, начальник Івано-Франківського обласного відділення (філії) КФВС МОН України Михайло Стефанків.

Студентів, які показали найкращі результати на змаганнях нагородили пам’ятними кубками, медалями та грамотами.