Президент України обіцяв посприяти реалізації ідеї ПНУ щодо центрів реабілітації для ветеранів на базах ЗВО

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про те, аби українські університети стали центрами фізичної та соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни. Адже вони мають відповідний науковий і навчальний потенціал, який за підтримки держави, може реалізовувати це надважливе для України завдання. Про це йшлося 8 вересня 2023 року під час онлайн зустрічі Глави держави зі студентами фізичного виховання та спорту закладів вищої освіти України з Києва, Дніпра, Полтави, Херсону, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Сум, Львова, Одеси, Харкова, Чернігова. Захід було приурочено до Дня фізичної культури і спорту.

На початку зустрічі Володимир Зеленський звернувся до студентів фізичного виховання та спорту і ректорів українських ЗВО зі словами: «Україна стає впливовою державою, а спорт — невід’ємна частина цього впливу, і я буду вкладати максимум у цей напрямок».

Далі студенти мали можливість поставити свої запитання до Глави держави. Вони стосувалися подальшого спортивного розвитку України і змін; безпекових питань існування нашої країни під впливом спорту; спортивних досягнень та їх ролі у відновленні України; повного відновлення фізичної культури у ЗВО тощо.

Зокрема, на питання студентки Прикарпатського університету Василини Заяць про те, чи підтримує Володимир Зеленський ідею, аби університети стали центрами фізичної та соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни, адже ми маємо відповідний науковий і навчальний потенціал, який за підтримки держави, може реалізовувати це надважливе для України завдання, Президент відповів, що такі ідеї він завжди радий підтримати, і додав наступне:

«Сьогодні прозвучала абсолютно нова ідея, яка мені дуже сподобалася. На жаль, раніше не чув, щоб побудувати реабілітаційні майданчики на основі вишів із спортивним напрямком та де є відповідні фахівці, які допоможуть. Це зараз на часі і справді потрібно. Я обіцяю посприяти такій пропозиції».