ПНУ взяв участь в обласній серпневій конференції освітян

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася обласна серпнева конференція освітян Івано-Франківщини, на якій йшлося про функціонування системи освіти Прикарпаття в умовах воєнного стану.

У роботі конференції взяли участь представники Прикарпатського національного університету, а саме проректор з науково-педагогічної роботи Руслан Запухляк; голова обласної Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальних обласної військової адміністрації Світлана Онищук; директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук; голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряна Король; керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, територіальних громад, представники Івано-Франківської Асоціації працівників професійно-технічної освіти; ради директорів закладів фахової передвищої освіти Прикарпаття; директори ЦПР ПП та працівники департаменту освіти і науки. Модератором виступила начальниця відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Лілія Сачовська.

У вступному слові директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віктор Кімакович розповів детальніше про візію майбутньої освіти України та її регіональний аспект, зазначивши, що головними пріоритетами є здобувачі освіти, педагоги і вчені, зміст і сенси, ефективне управління і фінансування та простір закладу освіти.

В ході дискусій у цікавій формі відбувся обмін ідеями та рішеннями. Обговорили особливості організації освітнього процесу у новому 2023/2024 навчальному році: зміст, безпека, ментальне здоров’я; освіта під час війни: долаємо виклики разом; доступність і безпечність освітнього середовища; особливості управління навчальним закладом в сучасних умовах професійний розвиток педагога в Новій українській школі, а ще, що не менш важливо, це кібербезпека в освітньому середовищі.

«Перед нашими педагогами щоразу постають непрості виклики, але вони гідно їх долають. І свідчення цьому – здобутки наших школярів та студентів, які, попри карантин і тривале онлайн-навчання, а тепер й війну, добре про себе заявляють на загальнодержавному та світовому рівні», – підкреслила голова обласної Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальних обласної військової адміністрації Світлана Онищук.