Обговорили майбутнє освіти і науки

За участі віце-президента Національної академії педагогічних наук України, директора Інституту педагогіки НАПН України Олега Топузова та академіка-секретаря відділення вищої освіти НАПН Петра Сауха у Прикарпатському національному університеті відбувся круглий стіл з візії з майбутнього освіти і науки України. У ньому взяли участь ректори Прикарпатського національного та Херсонського державного університетів Ігор Цепенда та Олександр Співаковський, проректори, а також керівники ключових структурних підрозділів та інноваційних інституцій.

Під час заходу Олександр Співаковський отримав високу освітянську нагороду – Медаль Костянтина Ушинського від Національної академії педагогічних наук України. «Ця відзнака – результат спільної праці колективів ПНУ і ХДУ, синергії, яка дозволила кожному з наших закладів покращити свої позиції завдяки співпраці, а не конкуренції», — зазначив ректор Херсонського університету і передав найщиріші вітання та слова вдячності за всебічну підтримку Президенту НАПН України Василю Кременю. Разом з ректором ПНУ Ігорем Цепендою вони провели гостей територією університету, зокрема відвідали офіс ХДУ на базі Прикарпатського університету.

Також у круглому столі взяв участь заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін. Він висунув пропозицію поєднання зусиль в контексті забезпечення проведення лабораторних досліджень для окремих напрямів природничих наук.