Ректор взяв участь у фізкультурно-оздоровчому заході «Рух – це здорово!»

В рамках Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого проєкту в суботу в Івано-Франківську відбувся фізкультурно-оздоровчий захід для учнів шкіл «Рух – це здорово!». Він вже не перший рік проводиться Комітетом фізичного виховання і спорту під патронатом МОН України, і пропагує у кожному регіональному центрі України заняття фізичною культурою. Традиційно у заході взяв участь ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова ради спортивної студентської спілки Івано-Франківської області, член виконкому ВГО «Спортивна студентська спілка України» Ігор Цепенда. Гостей та учасників також привітали Вадим Стеценко – голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Роман Греба – голова ВГО «Спортивна спілка учнівської молоді», Світлана Авраменко – заступниця директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради.

«Переконаний, що просвітництво у спорті займає дуже важливе місце. Молоде покоління має розуміти і усвідомлювати, що таке для них спорт в сенсі руху та активної громадської позиції», — вважає ректор Ігор Цепенда.

Програма заходу для дітей включала спортивні ігри та поєдинки. Захід розпочався із руханки та оздоровчого забігу всіх учасників та гостей. У місті було організовано численні локації для проведення рухової та оздоровчої активності.