Міждисциплінарна конференція Україна – територія геноциду: перехресні погляди істориків та юристів французьких та українських на геноциди в Україні

9 червня 2023 року об 11.00 в ауд. 305 у Навчально-науковому юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за адресою вул. Т. Шевченка, 44а відбудеться міждисциплінарна конференція «Україна – територія геноциду: перехресні погляди істориків та юристів французьких та українських на геноциди в Україні».

У заході візьмуть участь науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Університету Париж XІІ Валь-де-Марн. Модератором виступить кандидат філологічних наук, професор ПНУ Наталія Яцків.

Під час конференції французькі та українські історики обміняються думками щодо геноциду українців і встановлення підстав для визнання геноцидом мету російського вторгнення в Україну.

У результаті науковці прагнуть переглянути історію України, а також дати юридичну оцінку російському вторгненню на предмет геноциду.

Відкриють конференцію ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та адвокат Апеляційного суду Парижа, професор Університету Париж XІІ Валь-де-Марн Ніколя Ліньоль.

Представник організації ОБСЄ Давід Піге виступить з доповіддю «Вивчення масових вбивств міжнародними організаціями, зокрема Організацією з безпеки і співробітництва в Європі».

Програма конференції